Аналізи ДНК в Україні
Всі аналізи/Здоровий спосіб життя та краса
Паспорт харчування на основі ДНК надає індивідуальний та науково обґрунтований підхід до покращення здоров'я та загального самопочуття через персоналізоване харчування. Ось кілька ключових причин замовити такий аналіз:
Індивідуалізація раціону: На відміну від стандартних дієт, які не враховують особливості вашого організму, цей паспорт враховує ваші генетичні дані. Це допомагає розробити оптимальну дієту, що підтримує ваш метаболізм, знижує ризик захворювань і підвищує ефективність засвоєння нутрієнтів.
Покращення фізичної форми та контроль ваги: Рекомендації щодо харчування, засновані на вашій генетичній інформації, допоможуть краще збалансувати споживання жирів, білків і вуглеводів, сприяючи досягненню та підтриманню оптимальної ваги.
Персоналізований підхід до стану здоров'я: Наприклад, при виявленні генетичної непереносимості лактози або чутливості до кофеїну, можна змінити харчування, щоб уникнути негативних симптомів і покращити самопочуття.
Підвищення загального рівня здоров'я: Харчування, підібране з урахуванням вашого генетичного профілю, може підвищити рівень енергії, покращити сон і зміцнити імунну систему.
Паспорт харчування базується на результатах аналізу вашої ДНК. Це важливий крок на шляху до здорового майбутнього. Результати пройденого вами тесту ґрунтуються на наукових дослідженнях та високотехнологічних методах аналізу ДНК. Ці результати допоможуть вам реалізувати індивідуальний підхід у турботі про власне здоров'я.
Наведено гени та генотипи, на основі яких розраховується оптимальний план харчування. Також надаються конкретні рекомендації щодо продуктів харчування.
Ваша оптимальна дієта, визначена на основі вашого ДНК-аналізу, для корекції надмірної ваги. Дані ДНК дозволяють створити персоналізовану дієту, яка краще підтримує ваш метаболізм, знижує ймовірність розвитку захворювань та покращує засвоєння поживних речовин.
Омега-3 жирні кислоти є різновидом ненасичених жирів, необхідних людині для нормального функціонування. Ми не виробляємо деякі жирні кислоти в організмі, тому дуже важливо отримувати омега-3 жирні кислоти із харчуван- ням. Адекватне споживання омега-3 забезпечує профілактику захворювань мозку, хронічних запалень, втомлюваності, хвороб серця. Але всі люди, які вживають продукти із омега-3 (морепродукти, риба), засвоюють різну кількість жирних кислот. Декому рекомендують підвищені дози омега-3, як із продукта- ми харчування, так і у вигляді харчових добавок. Для таких людей характерна наявність варіації гену, через який організм не встигає збалансувати вміст омега-3 та омега-6 жирних кислот. Отож їм необхідно ретельно слідкувати за вживанням омега-3 з метою збереження здоров'я.
Дуже важливим компонентом нашого харчування є вітамін В9 (фолієва кислота). Цей вітамін міститься переважно у зелені та продуктах тваринного поход- ження. Але сам вітамін В9 неактивний у наших клітинах і набуває активної форми (L-метилфолат) за допомогою наших власних ферментів. В активній формі цей вітамін запобігає багатьом хворобам серця (регулюючи рівень гомо- цистеїну), мозку, а також розвитку онкологічних захворювань. L-метилфолат особливо важливий у період розвитку плоду.
Вітамін D допомагає нам підтримувати нормальний рівень кальцію в організмі та забезпечує міцність наших кісток. Окрім того, що він є у деяких харчових продуктах, ми отримуємо вітамін перебуваючи на сонці та завдяки діяльності мікроорганізмів у кишечнику. Для багатьох людей сонячного світла недостат- ньо для оптимального вироблення цього вітаміну, а на мікробіоту кишечника впливають харчові токсини та антибіотики, тому вона не завжди справляється зі своєю функцією. Без достатньої кількості вітаміну D людина потрапляє до групи підвищеного ризику розвитку остеопорозу і деяких патологій мозку. Крім того, вітамін D є потужним геропротектором – речовиною, що сповільнює старіння. Недарма у довгожителів виявлено підвищений вміст цього вітаміну в крові.
Кофеїн – один із найпоширеніших збуджуючих засобів, які ми постійно викори- стовуємо. Відомо, що ми переважно отримуємо кофеїн із кави, енергетичних напоїв, чаю і навіть деяких медичних препаратів.
Помірні дози кофеїну нешкідливі. Але надмірна кількість кофеїну, що вживаєть- ся деякими людьми, може спричинити тривогу, безсоння, головний біль та проблеми зі шлунком. У деяких людей підвищена доза кофеїну може спровоку- вати високий кров’яний тиск. Надмірне вживання кофеїну також може зашкодити стану кісток, порушуючи абсорбцію вітамінів і мінералів у нашому організмі.
Непереносимість лактози — це стан, при якому організм не може правильно перетравлювати лактозу, цукор, що міститься в молоці та молочних продуктах. Це відбувається через нестачу ферменту лактази, який необхідний для розщеплення лактози на простіші цукру — глюкозу та галактозу. Симптоми, такі як здуття живота, діарея та дискомфорт у кишечнику, зазвичай проявляються після вживання продуктів, що містять молочний цукор. Непереносимість лактози може змінюватись за ступенем вираженості, і люди з цим станом часто вибирають альтернативи молочним продуктам, такі як рослинне молоко або лактозонейтральні продукти.
Найважливіші антиоксиданти, корисні властивості яких науко- во доведені – вітаміни А, Е та С, а також Se (селен).
Деякі гени, успадковані нами від предків, відповідають за ріст жирових клітин і накопичення у них жирових відкладень «про запас». Наші предки мали доступ до калорійної їжі, багатої жирами, далеко не цілий рік. Робота цих генів ставала життєво необхідною під час голоду, оскільки ці гени регулюють накопичення жиру. Нині ж вони для нас небажані, адже зумовлюють «запасливий» тип метаболізму і сприяють швидкому збільшенню ваги. Одним із найефективніших способів боротьби із таким типом метаболізму є розвантажувальні дні.
У рекомендаціях ми використовуємо шкалу глікемічного навантаження як стартову точку, щоб допомогти виміряти не тільки тип вуглеводів, вживаних вами, але і їх загальну кількість. Додатковий розрахунок дозволяє визначити вплив на організм того або іншого продукту із вмістом вуглеводів.
Фізична активність забирає майже 25% всієї енергії нашого організму. Щоб мати хорошу фізичну форму, зберегти здоров'я і водночас не вичерпати запас енергії, кожен організм потребує індивідуального підходу.
Дослідження засвідчили, що людям із різним генотипом для контролю за вагою підходять фізичні навантаження різної інтенсивності. Наприклад, для зниження ваги деяким людям корисні заняття спортом із високою інтенсивні- стю – швидкий біг або активні ігри. Тоді як іншим, аби знизити вагу, достатньо навантажень із низькою інтенсивністю – ходьба або йога.
Результат видається у вигляді звіту PDF, а також у вигляді друкованої книги з друкарською якістю.
Це чудовий подарунок колезі чи близькій людині. Можна оформити подарунковий сертифікат.